Младите футболисти на Германия се класираха за полуфиналите на европейското първенство за младежи до 21 години, което продължава в различни градове на Стария континент. Германците надиграха трудно състава на Дания 6:5 след изпълнение на дузпи, като редовното време завърши 1:1, а в продълженията двата тима си отбелязаха по още един гол, съобщава БНР.

Дания поведе в 69-ата минута чрез Вахид Фагир, но 2 минути преди края Лукас Нмеча изравни. В продълженията Германия поведе с гол на Буркард, но Нелсон възстанови равенството. При дузпите Бундестима успя да спечели с 6:5 и в полуфинала ще срещне отбора на Нидерландия.

Нидерландците спечелиха срещу французите с 2:1 в Будапеща. И двете попадения за победата реализира Майрън Боаду - второто в края на даденото от съдията продължение на редовното време. Французите успяха да поведат чрез Дайот Упамекано в 23-ата минута.

В другия полуфинал ще се изправят Испания и Португалия. Младите португалци се наложиха в драматичен мач над Италия с 5:3 след продължения, а редовното време завърши 3:3. Матео Ловато получи червен картон в 91-ата минута и това улесни португалците в продълженията, които стигнаха до успеха с попадения на Филипе и Консейсао.

В Марибор с два гола на Хави Пуадо Испания победи Хърватия с 2:1 след продължение, след като редовното време завърши 1:1. Пуадо отбеляза в 66-ата минута, а хърватите изравниха в четвъртата минута на добавеното време, когато Лука Иванушец беше точен от дузпа. Пуадо донесе успеха на Испания в 110-а минута на продължението.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.