За първи път в историята на “Откритата ера” един тенисист регистрира поне два триумфа на всеки един от турнирите от “Големия шлем” - Новак Джокович! Ноле направи дебютния в кариерата си обрат от 0-2 сета изоставане в битка за “мейджър” трофей, за да подчини борбения Стефанос Циципас с 6:7(6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 за 4 часа и 12 минути висококачествен тенис, съобщи Sportal.bg.

Джокович превъртя тениса, не защото стигна до 19-ата си титла от “Големия шлем”, а именно защото постигна мечтата на всичките му колеги от 1968 година насам. Доминацията на Рафаел Надал през последните години бе неутрализирана неспособността му да остане физически здрав докрай в Австралия, затова той така и не осъществи “дубъл” в “Шлемовете”.

През 2009-а Робин Сьодерлинг елиминира Краля на клея, но отстъпи на Роджър Федерер в битката за титлата, а самият Джокович след успеха си над Матадора през 2015-а трябваше да преклони глава пред Стан Вавринка. Ето че сега Джокера завърши с триумф най-сложната кампания в спорта и има сериозен аргумент пред двамата си велики съперници в нестихващия спор “кой е най-велик”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.