Новак Джокович спечели "Мастърс" турнира в Ню Йорк след успех в три сета над Милош Раонич - 1:6, 6:3, 6:4 след 2 часа и две минути. Световният №1 имаше трудности, но успя да се справи с канадеца, за да вземе своя 35-и трофей от "Мастърс" 1000 надпреварите.

С този успех Джокович се изравнява с Рафаел Надал по титли от най-високата категория на турнирите на АТП.

Джокович е единственият тенисист, който е печелил деветте мастърса, но след успеха си в Ню Йорк вече е печелил всеки от тях по два пъти. От началото на годината сърбинът има 23 победи и нито едно поражение, като влиза в отлично настроение на предстоящия US Open.

"Благодаря много на моя екип, който се погрижи за мен. Имах тежък мач на полуфиналите, близо три часа и сега бях готов, въпреки физическите проблеми", каза Джокович след двубоя.

В хода на двубоя той успя да повиши нивото на играта си, след като имаше кошмарен първи сет. Съперникът му Раонич заложи на стабилния си сервис и реализира 10 аса, но след първия сет нямаше отговор на играта на Джокович.

Снимка: Reuters

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.