Две са версиите, по които се разследва вчерашният инцидент в Мездра, при който загина 8-годишно дете - от прокуратурата и полицията обявиха днес, че по случая има задържан.

На пресконференция бе съобщено, че дете е намерено безжизнено на улица в града вчера малко след 17 ч.

Едната версия е, че смъртта му е причинена от огнестрелно оръжие, а другата – от пиротехническо средство.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи причината за смъртта на детето, както и още няколко експертизи, сред които балистична и психиатрична.

На съвместната пресконференция на полицията и прокуратурата стана ясно още, че последно момчето е било в дома на съседско дете, с което често си играели. Бащата на детето е задържан за неправилно съхранение на законно притежавано огнестрелно оръжие, иззета е ловна пушка.

Работата по случая продължава, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.