Две момчета на 11 и 13 години са се удавили в езерото "Мандра". Телата им са намерени от водолазен екип към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" и служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. Това съобщи Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР-Бургас, цитирана от dnes.bg.

Около 00:30 часа снощи в четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение от родителите на двете момчета за това, че излезли да играят по обяд, но след свечеряване не са се прибрали в домовете си.

Родителите ги търсили на различни места, звънели на приятели и близки, но след като не открили никакви следи, алармирали в полицията за изчезването на момчетата, съобщи Нова тв. Своевременно за провеждане на оперативно-издирвателни действия е сформиран полицейски екип, който проверил още няколко възможности за местонахождението на децата.

Около 9:00 часа днес рибар подал сигнал за това, че във водата на езерото "Мандра" в района на дигата на помпената станция забелязал човешко тяло. Екип водолази извадили трупа на 13-годишното момче.

Със съдействието на служители от ИАРА периметърът на претърсване в езерото е разширен. Около 16:00 часа е открито тялото и на 11-годишното момче.

При извършения оглед видими следи от насилие не са открити. Намерени и иззети са дрехите, обувките и багажът на децата, оставени на камъни по дигата в близост до мястото, където във водата е намерено първото тяло. Вероятно момчетата са влезли да се къпят в езерото, но по неустановени до момента причини са се удавили.

Работата по случая продължава от служители на четвърто Районно управление "Полиция"-Бургас.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.