Двама души загинаха и 12 бяха ранени при стрелба, разразила се между трафиканти на хора и жандармерията в окръг Сиирт, Югоизточна Турция, съобщи валийството на Сиирт, цитирано от турската телевизия НТВ.

До безредиците се е стигнало, след като жандармерията е подала сигнал за спиране на шофьор на камион в град Первари. Той обаче не се е подчинил. Шофьорът преминал с висока скорост край жандармеристите и открил огън по тях.

Екипите на жандармерията също са стреляли по камиона, при което са били убити двама мигранти и 12 са били ранени. Шофьорът на камиона е задържан.

Оказало се, че в камиона, управляван от трафикант, имало 84 мигранти от Афганистан и Пакистан. Част от хората са избягали. С тях може да са избягали и други каналджии. Предприета е операция по залавянето им, съобщава NOVA TV.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.