Красимира Лалева получи днес изключително тежка присъда за убийството на приятеля си Божан Иванов в Пловдив, съобщи Агенция "Фокус". 37-годишната пловдивчанка направи изявление в съдебната зала за първи път от началото на процеса.

"Признавам се за виновна! Искрено съжалявам! Господ ми е свидетел, че не съм искала да става така. Желая минимално наказание. Все още ми е доста болезнено да говоря по тази тема. Отношенията ми с Божан не бяха добри. Той ме заплашваше и издевателстваше над мен. Беше съвкупно посегателство - вербално и словесно", заяви Красимира Лалева.

Тя бе призната за виновна в това, че на 21.10.2021 г. в Пловдив умишлено е умъртвила Божан Иванов, на 28 г., като убийството е извършено с особена жестокост. В пледоарията си прокурорът обяви ужасяващи факти от престъплението.

Той се позова на експертизата, според която Красимира е нанесла 4 удара по главата на Иванов с 2,5-килограмова метална гира. Докато той агонизирал, жената започнала да го души, притискайки с ръка устата и носа му, а след това и врата. В резултат на това обвиняемата счупва подезичната кост на жертвата си. С това обаче престъплението не приключило. Лалева искала да се убеди, че смъртта е настъпила и затова увила с найлонова торба главата на своя приятел. Завлякла тялото в банята, където го поляла с масло и го запалила. Впоследствие потушила огъня, тъй като съседи започнали да звънят на вратата на жилището заради появилия се дим и остра миризма.

"Народът е казал: Криво дърво го изправя само брадвата", заяви по време на пледоарията си адвокатът на близките на починалия. Той поиска от съда да наложи наказание доживотен затвор за Красимира Лалева.

В крайна сметка тя получи точно това - доживотен затвор. Това е втората по тежест възможна присъда в страната ни, като най-тежката е доживотен затвор без право на помилване.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.