Уважаеми жители на Бяла,

Скъпи беленци,
Скъпи приятели на Бяла,

5-ти септември 1984 година е паметна дата в историята на Бяла – денят, в който е подписан Указът за обявяването на Бяла за град.
Позволете ми да Ви поздравя по повод днешния празник. Пожелавам на всички най-вече здраве! Нека обичаме и пазим своя роден град, да го развиваме и да градим авторитета му, за да бъде мястото, където децата ни растат щастливи.
Пожелавам Ви да почувствате днешния празник като свой личен! Бъдете горди с корените си и родното си място!
Бъдете горди беленци!

Честит празник, Бяла!

Очакваме Ви днес от 19:30 часа на площад „Европа“ с празничен концерт да отпразнуваме празника на любимия ни роден град. Концертът ще бъде открит от „Хороигралци Аспрос“ със специална изненада за всички нас, след тях ще се насладим на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“. Празненството ще приключи с красива пъстроцветна заря.

Ето и пълната празнична програма: 

5-ти септември /понеделник/
17:00 часа, Галерията на Общински музей
Връчване на стипендии по Общински програми „Децата на Бяла“ и „Успешни студенти“

19:30 часа, площад „Европа“
Празничен концерт-спектакъл с участието на любителски клуб по народни танци „Хороигралци Аспрос“ – Бяла и Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“. Концертът ще приключи с пиротехническо шоу (заря)

6-ти септември /вторник/

08:30 – 17:00 часа, Стадион „Черноморец“
Детски турнир по футбол за купата на кмета „БЯЛА КЪП“ – с участието на ФК „Черноморец Бяла“, ФК „Белослав“, ФК „Одесос“ Варна, ФК „Черно море“ Варна, ФК „Спартак“ Варна, ФК „Локомотив“ Дряново

7-ми септември /сряда/
19:00 часа, Спортни площадки при спортен комплекс „Черноморец“
Хоротека

8-ми септември /четвъртък/
20:00 часа, Лятно кино
“Редки тъпанари” – театрална постановка на режисьора Теди Москов с участието на Мая Новоселска, Кристиана Ценкова, Роберт Янакиев, Ясена Господинова, Явор Бахаров, Петя Венелинова, Александър Сано, Александър Узунов, Ивайло Спасимиров
Вход: свободен

9-ти септември /петък/
18:00 часа, парка на ул. „Дунав“
Детски приказен карнавал с шествие от площада до парка

10-ти септември /събота/
09:00 часа, Стадион „Черноморец“
Национално състезание за доброволни формирования с участие на ДФ “Спасителна група Бяла”

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.