Програмата на Фестивален и конгресен център - Варна за периода 26 ноември - 2 декември 2021 г. включва редица интересни събития.

През следващите дни премиерните кинозаглавия са:

Българският конкурсен филм ЧИЧО КОЛЕДА, получил „Наградата на Варна" от кинофестивала "Любовта е лудост" 2021.

ЧИЧО КОЛЕДА – България, 2021г., 119 мин., Романтична комедия
От режисьора на Летовници и Като за последно

Режисьор: Ивайло Пенчев
Сценарий: Божан Петров, Ивайло Пенчев, Весел Цанков
Оператор: Георги Челебиев
В ролите: Филип Аврамов, Малин Кръстев, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Китодар Тодров, Ивайло Драгиев, Милена Аврамова, Симона Халачева, Меглена Караламбова, Ален Ангелов, Аня Пенчева

Продуценти Ивайло Пенчев, Стоян Стоянов

Едно дете мечтае да има семейство. Мъж, облечен като Дядо Коледа, трябва да разбере кой е. Таксиметров шофьор, майстор на импровизираната лъжа се запознава с момиче, готово на всичко, за да сбъдне мечтата си. Случайността среща Чичо Коледа и детето с красивата сервитьорка Милена, с улични музиканти – комарджия, пияница и своенравен старец, с любовницата на Датския принц и дори с президента и премиера.
В лавината от комични ситуации всеки от героите търси това, за което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа.

Ивайло Пенчев e режисьор, сценарист, продуцент и оператор. Завършва магистратура по кино- и телевизионно операторско майсторство във ВГИК, Москва, през 1982 г. Дипломира се с игралния филм “Бел ами” по едноименното произведение на Мопасан. Режисьор и съсценарист на пълнометражните игрални филми “Корави старчета”, “Летовници”, “Като за последно”.

Друго ново заглавие е ДОМЪТ НА GUCCI, режисьор Ридли Скот; по книгата "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed" (2001) на американската модна журналистка Сара Гей Фордън.

ДОМЪТ НА GUCCI - САЩ, Канада, 2021г., 157 мин., Биографичен , Драма , Криминален , Трилър

Режисьор: Ридли Скот
Сценарист: Роберто Бентивеня
Продуценти: Ридли Скот, Хианина Фасио, Кевин Джей Уолш
В ролите: Лейди Гага, Джаред Лето, Ал Пачино, Салма Хайек, Джереми Айрънс, Адам Драйвър, Джак Хюстън, Мадалина Генея
По книгата "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed" (2001 г.) на американската модна журналистка Сара Гей Фордън.

Филм за убийството през 1995 г. и последствията от това на Маурицио Гучи, италиански бизнесмен и глава на модна къща "Гучи", поръчано от бившата му съпруга Патриция Реджани.

Какво означава да носиш това име, каква е неговата цена и колко далеч би стигнало едно семейство, за да получи контрол и власт? Три десетилетия са изпълнени с любов, упадък, амбиция, предателства и отмъщение, водещи до трагичен край – убийство. Един забележителен, изкусителен свят на богатство, стил и власт, зад който обаче се крие грозната истина за най-първичните и низки човешки страсти и въжделения.

В центъра на историята е чаровната и интелигентна Патриция (Лейди Гага), която е омъжена за Маурицио Гучи (Адам Драйвър) – внук на създателя на Gucci и един от наследниците на компанията. Докато навигира натовареното с изключително високи залози развитие на иконичната марка, Патриция се бори с всички сили за надмощие над основните фигури в семейния бизнес, включително нейния съпруг, хитрия му чичо Алдо (Ал Пачино), предприемчивия му братовчед Паоло (Джаред Лето) и старомодния му баща Родолфо (Джереми Айрънс).

Сред интересните предложения на ФКЦ през следващите дни е ЕНКАНТО, приключенска анимация.

ЕНКАНТО - САЩ, Колумбия, 2021г ., 99 мин., Анимация , Комедия , Музикален , Приключенски , Фентъзи

Режисьори: Джаред Буш, Байрън Хауърд, Чарис Кастро Смит
Сценаристи: Джаред Буш, Чарис Кастро Смит
Продуценти: Ивет Мерино Флорес, Кларк Спенсър
Музика: Лин-Мануел Миранда
Озвучен на български от: Прея Осасей, Весела Бонева, Филип Аврамов, Надежда Панайотова, Анелия Шишкова, Георги Стоянов, Максим Шишков, Кръстина Кокорска, Димитрина Германова, Никола Попов, Ивайла Бояджиева, Момчил Степанов

Семейство Мадригал живее в омагьосан град в планините на Колумбия. Отиваме на приказно пътешествие до величествените планини, до изпълнен с живот малък град, до забележителна магическа къща и до едно чудно и очарователно място, наречено Енканто.

Отиваме на приказно пътешествие до величествените планини, до изпълнен с живот малък град, до забележителна магическа къща и до едно чудно и очарователно място, наречено Енканто.

Магията на Енканто е благословила децата във вълшебната къща и невероятното семейство Мадригал с уникални дарби като сила или лековитост. Всички деца, освен едно: 15-годишната Мирабел (озв. в оригинал от Стефани Беатрис). Макар и лишена от специални способности, обикновената Мирабел не спира да се бори за това, в което вярва и копнее за нещо повече в живота.

Когато магията, която обгръща Енканто, е заплашена да изчезне, най-обикновеният член на най-необикновената фамилия Мадригал се оказва последната надежда за спасение. Упоритостта на Миранда и готовността й да помогне на семейството си, въпреки съмненията й в нейните собствени достойнства, й помагат да разбере колко специална всъщност е тя! Да си обикновен е най-необикновеното нещо...

Едно пъстро музикално приключение за цялото семейство. Encanto - омагьосване! Изпълнен с много настроение, музика и цветове, филмът ще ни срещне с различна и пленяваща култура и с герои колкото различни, толкова и познати. Защото без значение къде се намираме по света, всички семейства си приличат. И вярваме или не, магията е навсякъде около нас - само трябва да я потърсим.

Някои герои - Трудолюбивата и атлетична Луиза е надарена със свръхсила и е човекът, който винаги е на линия за тежките задачи – непоклатимата „скала“, на която се опира цялото семейство, защото всички смятат, че тя неизменно държи всичко под контрол. Но дали?

Освен твърдост, Луиза притежава и много мекота...

- Ексцентричния чичо Бруно е отчужден от семейство Мадригал и живее в самота. Надарен със способността да вижда бъдещето, верните му, но апокалиптични предсказания се оказват проблематични за семейството и Бруно изчезва, ставайки „чичото, за който никой не говори“ - освен ако някой не спомене името му, но в песен! Той се чувства като аутсайдер, но вижда добре света, към който винаги е искал да принадлежи.

- Пепа е обичащата да се забавлява леля на Мирабел, която има дарбата да контролира времето със своите емоции. Това означава, че прогнозата често е непредвидима, тъй като настроението на Пепа често се мени. Тя е свръхчувствителна, ентусиазирана и вълнуваща!

До 2 декември във ФКЦ продължава КИНОМАНИЯ Есен 2021.

На 1 декември от 19 часа ще се играе постановката "СВАТБА СЪС ЗАКЪСНИТЕЛ", с участието на Филип Аврамов, Мая Бежанска, Тони Минасян и др.

На 2 декември от 19 часа Александър Кадиев и Мариан Бачев ще представят спектакъла "АЗ, ДОСАДНИКЪТ".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.