Предвид влязлото в сила днес, 12.03., изменение на заповед РД-01-786/11.03.2021 г. на директора на РЗИ - Варна, с което се възстановява работата на културните институции на територията на област Варна от ФКЦ съобщиха, че се възобновяват продажбата на билети за предвидените събития в периода 12 - 26 март в залите на Фестивален и конгресен център, с изключение на програмирания за 13 март, Симфоничен концерт на Русенска филхармония (нова дата - 2 юли), както и кинопрожекциите, обявени за 12 март.

На 15 март (понеделник) от 20:00 часа ще се състои премиерата на новия български филм „The Invasion of Red-Coke City/Инвазията на червения-бял град".

Филмът проследява приключенията на Леон Де'Блазио, безмилостен наркобарон в градчето Red-Coke, споделящ пазара на опиати с достоен съперник - хилядолетен вампир. Безкомпромисните конкуренти преосмислят приоритетите си и обединяват усилията си с появата в града на неочакван нашественик.

30-минутният филм е с режисьор Любо Маринов, чиято фантазия и визионерски поглед към киното създаде и пълнометражния „Шах –мистериозният град“ със специалното участие на Ники Илиев и Асен Блатечки.

Продуцент на филма е Любомир Балабанов, който има зад гърба си над 6 късометражни филма като продуцент и над 38 проекта като колорист (човек, който прави цветовите корекции).

Сценарият е дело на Александър Михов, зад камерата е Веселин Менкаджиев, а в ролите ще видим дебютантите Ивайло Грънчаров, Николай Николаев и Памела Трифонова.

„The Invasion of Red-Coke City” e създаден от млад екип на Grey Universe и съфинансиран по програмата на Национален фонд „Култура“.

През следващата седмица гледайте постановките "Отворена брачна двойка" на 15 март, "Черното пиле" с Мариус Куркински, на 16 март, "Баща ми се казва Мария" на 17 март.

Билетите за всички събития са в продажба на касата на ФКЦ и онлайн от сайта www.fccvarna.bg

Програма на ФКЦ за периода 13 - 18 март

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.