Губернаторът на Тексас Грег Абът заяви, че всички електроцентрали в щата са възстановили работата си, но стотици хиляди домакинства остават без електричество заради съборени електропроводи и други проблеми след жестоката зимна буря и студената вълна, предаде агенция "Ройтерс".

Въпреки че приветстваха напредъка във възстановителните работи, други лидери в Тексас предупредиха, че електрическата мрежа на щата ще остане изключително "крехка" в течение на няколко дни и че студеното време, което създаде проблемите, ще се задържи и през уикенда.

Близо 325 000 домакинства все още нямат електричество спрямо 2.7 милиона в сряда, а повече от 13 милиона тексасци изпитват трудности с водоснабдяването. Властите посъветваха жителите на над 100 окръга да преваряват питейната си вода; 12 млн. души или нямат течаща вода, или тя идва с прекъсвания, съобщава "Дневник".

На този фон сенаторът от Тексас Тед Круз бе подложен на всеобщо осъждане заради това, че замина на семейна почивка в Канкун в Мексико, докато родният му щат е парализиран от смъртоносна зимна буря, оставила много хора без електричество и питейна вода, отбелязва агенция "Асошиейтед прес".

След вълна от критики заради пътуването Круз се върна в Тексас и заяви, че това "очевидно е било грешка".

Сенаторът вече е един от най-демонизираните републиканци в Конгреса, като си е създал противници от целия политически спектър с кариерата си, основана на крайнодясна политика и сблъсъци с политическия елит, посочва АП.

Снимка: АП

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.