Британският министър-председател Борис Джонсън и годеницата му Кари Саймъндс са сключили брак в събота на тайна церемония, предаде Ройтерс, като цитира вестниците "Сън" и "Мейл он сънди". Говорител на канцеларията на Джонсън първоначално отказа коментар, но след това обявиха, че "министър-председателят и госпожица Саймъндс са се оженили следобед на малка церемония в катедралата в Уестминстър" и разпространиха снимка. Фотографията показва двойката в градината на „Даунинг Стрийт” след сватбата.

В съобщението се добавя, че новобрачните ще отпразнуват сватбата си със семействата и приятели през лятото.

Според в. "Сън" гостите са били поканени в последния момент на церемонията в централната част на Лондон. Дори високопоставени членове на канцеларията на премиера не са знаели за плановете.

В събота катедралата в Уестминстър внезапно беше затворена в 13:30 ч., а Саймъндс пристигна половин час по-късно с лимузина, с дълга бяла рокля, без воал, съобщиха медии, цитирани от Ройтерс.

Поради действащите заради COVID-19 ограничения във Великобритания на сватби се допуска присъствието на до 30 души, отбелязва Ройтерс. По-рано в. "Сън" съобщи, че приятели и роднини са получили сватбени покани за юли 2022 година.

56-годишният Джонсън и 33-годишната Саймъндс живеят заедно. Синът им Уилфред Лори Никълъс се роди през април, уточнява БНР.

Джонсън, наричан преди от британските таблоиди „Разпасания Борис“, има сложен личен живот. В миналото той беше уволнен от политически екип на намиращата се тогава в опозиция Консервативна партия, след като излъгал за своя извънбрачна връзка. Джонсън е два пъти разведен и отказва да каже на колко деца е баща. Предишният му брак беше с адвокатката Мария Уилър. Те имат 4 деца, но през септември 2018 г. обявиха, че се разделят. Последният британски премиер, сключил брак, докато е на поста, е бил лорд Ливърпул през 1882 г., припомня Асошиейтед прес.

Сватбата се състоя след бурна политическа седмица за Борис Джонсън, който в сряда беше обвинен от бившия си висш съветник Доминик Къмингс за нескопосаната реакция на правителството на коронавируса и, че "е негоден за поста". В петък етична комисия се произнесе, че министър-председателят е действал "неразумно" при ремонта на апартамента му на Даунинг стрийт, без да е ясно откъде идват парите за него, но не го обвини в неправомерно поведение.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.