След два опита депутатите не успяха да изберат председател на НС. След 30-минутна почивка в крайна сметка заседанието беше поставено на пауза и ще продължи в четвъртък от 10:00 часа, съобщи NOVA.

Предложенията за председател на парламента бяха Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, Петър Петров от „Възраждане”, Силви Кирилов от ИТН и Юлияна Матеева от „Величие”.

Тъй като на първото гласуване нито един от кандидатите не събра над 50% от гласовете на народните представители, се стигна до балотаж, в който останаха само Рая Назарян и Петър Петров. Те обаче отново не събраха достатъчно широка подкрепа.

„Всички виждаме как летим към новите избори. По-добре ужасен край, веднага отколкото да прави безпринципни неща. Има смисъл управлението само от първите три партии. От другите - с радост и министри да дадат, и подкрепа, е това е широка споделена отговорност. Ако Денков имаше малко повече чувство за самокритика, щеше да знае, че успехите, които иска да си припише са направени от нас. Но със своите корупционни тежести през последните 9-10 месеца те имат 22 депутати, ГЕРБ има 68”, обяви Бойко Борисов.

„Решението на групата е, че няма да подкрепим Рая Назарян. След като ние два пъти успяваме да направим правителство, бидейки първа политическа сила, с подобен брой народни представители, явно може, ако има политическо желание”, заяви Николай Денков.

„Мисля, че всички партии трябва да се смирят. Това което започва днес - без избор на шеф на НС, показва, че не разбраха урока на българските граждани. Надявам се през днешния ден да им дойде акъла, защото хората казаха да се смирим всички, независимо какъв резултат имаме”, каза Делян Пеевски.

„Нямаме кандидат за председател на Народното събрание, няма да подкрепим кандидата на ГЕРБ. Няма да подкрепи кандидат, излъчен, от най-голямата политическа сила”, каза Атанас Зафиров, и.ф. председател на БСП.

„Ние не чухме. Искахме да чуем какви намерения има г-н Борисов, но той отказа среща с нас. Ние нищо не знам за техните намерения. За правителство - при условие, че знаем какви цели си поставя и с какво се ангажира”, заяви Николай Марков, лидер на „Величие”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.