Румен Радев Снимка: БУЛФОТО

Под патронажа на държавния глава Румен Радев във в.к. "Ривиера" до град Варна ще се проведе традиционната Международна ядрена конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“, съобщи прессекретариатът на президента, цитиран от darik.bg.

Събитието се организира ежегодно от Българския атомен форум (БУЛАТОМ), в който членуват инженерингови и строителни фирми, както и експерти в областта на ядрената енергетика. В 17.30 часа държавният глава ще приветства участниците във форума.

Преди да посети морската ни столица, държавният глава ще бъде в Балчик по повод Световния ден на околната среда.

От 14.30 часа по инициатива на президентската институция в Университетската ботаническа градина в Балчик ще бъде отбелязан Световният ден на околната среда. Събитието се организира съвместно със Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Община Балчик и в него ще участват и министърът на околната среда и водите Петър Димитров, министърът на образованието проф. Галин Цоков, ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Георги Вълчев, кметът на Балчик Николай Ангелов, представители на изпълнителната и на местните власти и ученици от региона.

Румен Радев ще поздрави участниците в събитието и заедно с ректора и кмета ще засадят фиданки на бяла бреза. Световният ден на околната среда се отбелязва всяка година на 5 юни от 1973 г., като целта е чрез различни инициативи да се фокусират усилията за опазване на природата.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.