Единственият български олимпийски боксьор на Токио 2020 Даниел Асенов върна усмивките в родния лагер с убедителна победа с 5:0 съдийски гласа (30-27, 30-27, 29-28, 29-28, 29-28) над румънеца Козмин Гирлеану, информира sportal.bg.

Даниел започна много активно и не само вкарваше комбинации с дясни и леви крошета, но и правеше чудесни ескиважи в първите две минути. Както треньорът му Жоел Солер Арате препоръчваше преди началото на турнира, той бе контролиращият и сменящият дистанциите, като накрая също се отчете с две леви крошета и ляв ъперкът. Румънецът имаше своя добър момент с два поредни удара минута преди края, но и петимата съдии логично отсъдиха 10-9 в полза на Тайсъна.

В началото на втората част българинът продължи да бъде разумен и да изчаква в близкия бой съперникът да отвори гарда си, след което да го накаже с бързите ръце. Лявото кроше се оказваше най-успешният му удар в рунда, но позабрави за ескиважите от предишните минути и също получи на свой ред някои десни крошета, плюс хубав десен прав в лицето. Гирлеану се чувстваше добре на близка дистанция и успя да убеди двама от съдиите, че е спечелил рунда, но другите трима все пак дадоха 10-9 за Асенов.

Българинът много мъдро реши да намали темпото и скоростта на вкараните удари в третия рунд, докато Гирлеану трябваше да бъде по-безразсъден, което се оказа идеално за нашия боксьор. Голямата порция от чистите крошета и дори четворни комбинации с бързите ръце на Тайсъна бяха достатъчни за победата. 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.