Най-дългото чакане на Световно първенство от 50-те години на миналия век най-накрая приключи. Днес Катар и Еквадор ще дадат старт на 22-ия Мондиал, съобщава „Gong.bg". Това ще бъде първото първенство, което ще се проведе в арабска страна, което предизвика прецедент то да се проведе през ноември и декември. За последен път форумът ще се проведе с 32 отбора, а занапред тимовете ще бъдат 48.

Първият сблъсък в Катар започва днес от 18:00 часа в град Ал Хор. Преди това ще има двучасова церемония, с която ще бъде открит Мондиал 2022.

Емирството от Близкия изток ще бъде на най-голямата международна сцена за първи път в своята история, докато южноамериканците се завръщат на Световно първенство след 8-годишно отсъствие. Целта пред домакините е поне да излязат от групата. Отборът изигра 4 контроли от октомври насам и спечели всяка една от тях - срещу Гватемала, Хондурас, Панама и Албания. Тимът ще се стреми да стане първият дебютант на световни финали след Сенегал през 2002-а година, който печели първия си мач в историята.

Освен това възпитаниците на Феликс Санчес ще направят всичко по силите си, за да не станат втория домакин след РЮА през 2010-а, който отпада в груповата фаза на турнира. Победа днес ще помогне на Катар да влезе в историята като единствената нация от Азия, която печели първия си двубой на световно първенство.

Най-доброто постижение на Еквадор на този форум е отпадане на осминафинал от Англия през 2006-а година. “Ла Три" се представиха успешно по време на квалификациите в КОНМЕБОЛ, в които завършиха на четвъртото място и така се класираха за първенството след 7 победи, 5 равенства и 6 поражения. Отборът беше заплашен от изхвърляне от турнира, след като в пресявките използва играч, който не отговаряше на условията.

Катар, заедно със Саудитска Арабия, е съставен изцяло от играчи от местното първенство. Шампионатът в страната беше спрян през септември, за да може съставът на Феликс Санчес да се подготви добре за турнира. В него има 13 представители на Ал-Сад, а още шестима са тези на Ал-Духаил. Най-големи надежди се възлагат на голмайстора Алмоез Али, който има 42 попадения за страната си. В отбрана ще се разчита на Абделкарим Хасан, който е със 130 мача. Капитанът Хасан Ал-Хайдос ще запише своя мач №170.

Бившият голмайстор на ЦСКА Жорди Кайседо не попадна в групата на Еквадор, а нападението ще бъде водено от звездата на Фенербахче Енер Валенсия. В отбора личат имената още на Первис Еступинян и Мойсес Кайседо от Брайтън, Пиеро Инкапие от Байер Леверкузен и Карлос Груесо от Аугсбург.

Главен съдия на мача ще е Даниеле Орсато

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.