Бяха определени участничките в двата подгряващи WTA 500 турнири в Мелбърн, които започват на 31 януари.

Цветана Пиронкова ще играе на този, наречен Gippsland Trophy. Нейна първа съперничка ще бъде 22-годишната рускиня Людмила Самсонова, която също като българката преодоля квалификациите за Откритото първенство на Австралия в Дубай.

Спортист №1 на страната според журналистите победи с 6:3, 6:2 тази съперничка в първия кръг на US Open миналата година. При победа срещу Самсонова, Пиронкова ще се изправи срещу деветата в схемата хърватка Дона Векич.

На турнира участва и водачката в световната ранглиста Ашли Барти от Австралия, която почива в първия кръг, съобщава БНР.

Втора поставена ще бъде шампионката от Откритото първенство на Австралия София Кенин (САЩ). На турнира ще участват още имена като Каролина Плишкова и Петра Квитова (Чехия) и Гарбине Мугуруса (Испания).

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.