Полуфиналистката от "Уимбълдън" и четвъртфиналистка от "Ролан Гарос" Цветана Пиронкова планира да се завърне на корта на Откритото първенство на Съединените щати по тенис, което започва в Ню Йорк на 31 август.

Българката, която е на 32 години, е в списъка на заявилите се за турнира от Големия шлем.

Там тя се е записала с т. нар. "защитен ранкинг" - мястото, което е заемала преди да излезе по майчинство. И това е №123 в класацията на WTA.

Тази позиция вероятно ще ѝ гарантира място в основната схема на турнира. Върховото класиране на Цветана е 31-ото място.

За последно Пиронкова игра на "Уимбълдън" на 6 юли 2017 година, когато загуби от Каролине Вожняцки във втория кръг в Лондон.

На 11 март тази година Цвети обяви, че се завръща в тениса след раждането на сина си Александър.

На "US Open" пловдивчанката достигна до осминафиналите през 2012-а.

За последно тя игра на "Флашинг Медоус" през 2016 година, когато отстъпи във втория кръг на Йохана Конта в трисетов двубоя, припомня БНТ.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.