Първата ракета на България Цветана Пиронкова изрази оптимизма си, че ще преодолее квалификациите за Откритото първенство на Австралия по тенис и ще се класира за основната схема, която започва на 8 февруари в Мелбърн.

"Здравейте на всички! Много съм щастлива, че записах първата си победа за сезона, тук на кортовете в Дубай. Ще се опитам да продължа по същия начин и ще се постарая да се видим в Мелбърн", каза спортист №1 на страната пред официалните профили на Australian Open в социалните мрежи.

33-годишната пловдивчанка вчера разгроми японката Киока Окамура с 6:0, 6:1 за 70 минути, като спечели първите седем гейма в мача.

Следващата съперничка на №21 в схемата на пресявките Пиронкова е отново от Азия. Във втория кръг утре тя ще играе с левичарката На-Ле Хан от Южна Корея.

Цвети има 12 участия в основната схема на турнира от Големия шлем в Мелбърн, като осем пъти е достигала до втория кръг. Точно при дебюта си на Откритото първенство на Австралия през 2006 година тя записа първата си голяма победа, като отстрани Винъс Уилямс след обрат с 2:6, 6:0, 9:7.

В понеделник започва участието си в квалификациите за Australian Open и втората ни ракета Виктория Томова. Поставената под №24 софиянка се изправя срещу участващата с "уайлд кард" австралийка Шарлота Кемпениърс-Поч.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.