Снимка: Пламен Гутинов

Черно море победи ЦСКА 1948 с 2:1 и се изравни с 54 точки с лидера във временното класиране Лудогорец, но шампионите са с два мача по-малко, съобщи БТА. Двата гола за победителите вкара Исмаил Иса. ЦСКА 1948 остава с 37 точки на шестото място.

Гостите можеха да открият резултата още във 2-ата минута на срещата. Талис изведе в отлична позиция Евгений Сердюк сам срещу вратаря на домакините Иван Дюлгеров, но след удара му топката премина на сантиметри встрани. Черно море откри резултата в 4-ата минута. Влатко Дробаров изрита напред топката в близост до наказателното поле на ЦСКА 1948, където Бирсент Карагарен се опита да върне към вратаря Петър Маринов, но Илиан Илиев – младши открадна топката и пусна пас към Исмаил Иса, който от няколко метра фронтално срещу вратата вкара за 1:0. В 17-ата минута домакините можеха да удвоят преднината си. Уеслен Жуниор, който дебютира за Черно море днес, стреля опасно по диагонал отдясно, но стражът на ЦСКА 1948 Петър Маринов успя да спаси. В 24-ата минута Талис стреля силно от дистанция, но топката премина над вратата на домакините. Минута по-късно Уеслен Жуниор стреля от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата на столичния тим. В 31-ата минута ЦСКА 1948 изравни резултата. Талис изведе в добра позиция вдясно Радослав Кирилов, който финтира Даниел Мартин, стреля по диагонал и вкара за 1:1. В 36-ата минута Уеслен Жуниор напредна отдясно, навлезе в наказателното поле и стреля, но вратарят на гостите Петър Маринов изби топката в корнер. В 42-ата минута Росен Божинов засече топката с глава след центриране от ъглов удар, но тя премина над вратата на домакините.

Веднага след подновяването на играта през втората част в 46-ата минута домакините можеха отново да поведат. Даниел Мартин успя да отправи удар по диагонал отляво от добра позиция, но вратарят Петър Маринов спаси. В 52-ата минута Уеслен Жуниор стреля по диагонал отляво, но топката премина встрани от вратата на ЦСКА 1948. В 54-ата минута Мазир Сула можеше да вкара втори гол за Черно море. Той получи топката на границата на наказателното поле, леко по диагонал отдясно, овладя я на гърди, завъртя се и отправи страхотен шут от въздуха, но стражът на гостите Петър Маринов успя да боксира избие топката. В 66-ата минута Черно море отново поведе. Мазир Сула центрира от корнер, а Исмаил Иса засече с глава топката и вкара за 2:1, като топката премина под плонжа на вратаря Петър Маринов. В 67-ата минута за Черно море в рамките на няколко секунди пропуснаха да вкарат Мазир Сула и Исмаил Иса. В 70-ата минута Парвиз Умарбаев стреля опасно по земя от над 20 метра, но за късмет на домакините топката премина на сантиметри встрани от вратата.

Среща от 25-ия кръг на efbet Лигата:

Черно море – ЦСКА 1948 2:1 (1:1)

Голмайстори: 1:0 Исмаил Иса (4-ата мин.), 1:1 Радослав Кирилов (31-ва мин.), 2:1 Исмаил Иса (66-ата мин.);

Стадион „Тича“;

Зрители - 2000;

Съдия – Станимир Тренчев;

Жълти картони – Даниел Димов, Исмаил Иса, Илиан Илиев - младши (Черно море); Симеон Василев, Бирсент Карагарен, Талис (ЦСКА 1948);

Състави:

Черно море – Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Живко Атанасов, Влатко Дробаров, Цветомир Панов (26-ата мин. Даниел Мартин), Даниел Димов, Васил Панайотов, Илиан Илиев – младши (70-ата мин. Мишаел Алвес/84-ата мин. Едгар Пашеко), Уеслен Жуниор (84-ата мин. Андреяс Калкан), Мазир Сула, Исмаил Иса (84-ата мин. Атанас Илиев);

ЦСКА 1948 – Петър Маринов, Росен Божинов, Талис, Педриньо, Бирсент Карагарен, Радослав Кирилов, Теодор Иванов, Симеон Василев, Емил Ценов (76-ата мин. Антонио Вутов), Евгений Сердюк, Парвиз Умарбаев (86-ата мин. Симеон Димитров);

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.