Бурята, която се разрази над Бургас остави десетки щети из целия град, съобщава Радио Бургас. Над 70 са сигналите за паднали дървета само в рамките на града, съобщава дежурният в Община Бургас.

В Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Бургас също са постъпили над 50 сигнала за отнесени покриви и съборени дървета.

Ураганният вятър на места е достигнал до 100 км/ч, уточниха от НИМХ - филиал Варна.

От Община Бургас съобщават, че няма сигнали за пострадали хора.

Няколко места са без ток - в кв. „Сарафово" и „Крайморие", както и в селата Миролюбово, Изворище и рибарското селище. Заради катастрофа и паднало дърво пътят до Джъмбо е затворен за преминаване на автомобили.

Градският транспорт на Бургас е спрян само в участъка на бул. „Мария Луиза" заради паднало дърво. Използва се обходен маршрут. Екипи са на място и разчистват пътното платно. Огромен бор затисна джип в бургаския комплекс „Изгрев“. В социалните мрежи се съобщават за десетки други случаи на паднали дървета в Бургас. В комплекс "Славейков" блок е с отнесен покрив, а на няколко други е паднала изолацията.

Конструкцията на терариума в Морската градина е пострадала. Няма избягали змии и хищни птици, уверяват организаторите на изложбата. На място там е кметът Димитър Николов.

В община Помороие няма ток поради тежка авария. Електрозахранването е спряно и в селата Габерово, Дъбник и Лъка. Наводнени се множество улици в града. Блокирани са основни пътни артерии заради паднали дървета.

Пострадали са много автомобили. Кметът на Поморие Иван Алексиев е свикал кризисния щаб.

Десетки яхти са завлечени в морето заради силния вятър. Морска администрация се е отзовала на сигнал за човек паднал зад борда.

В областния център има сигнал за семейство, което е блокирано на остров „Свети Иван", което било там за разходка.

В Средец и Камено екипи реагират на сигнали за паднали дървета и се разчистват щетите от бурята. Там няма по-сериозни последствия.

В Приморско, Китен и Царево са паднали минимални количества дъжд.

Снимки: meteobalkans.com

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.