Снимка Пресцентър МС

4 години президентът Радев ръководи пряко, непосредствено, общо, контролира НСО. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг в Министерския съвет, съобщи Dariknews.bg.
„Преди 2 дни се разиграва следната случка, не скеч, не сцена. Видно публични лица - Христо Иванов е бил вицепремиер, министър, председател на партия, дебаркира видно като Христо Ботев на Козлодуй. Видно отива там с цел. Абсолютно не го виня. Всяка партия използва ситуацията по начин, който намери добър за нея. Никакъв упрек. Отива там със своята цел. Как бива посрещан? Събитието е на 200.-300 метра, където се предполага, че е випът, който охранителните пазят, е. Нищо не налага такива действия на двамата или трима охранители. Просто виждам артисти. Единият леко върви, носи знаме, а другият го бута, бута до водата и го пуска да си излезе обратно. Ако ще го давиш, го дави, ако го качваш в лодката, го качвай“, допълни той.
Според премиера сценарият с медицинските сестри на перваза на парламента не е успял, но сега всичко е добре "сглобено".
"Как тръгва този сценарий - с медицинските сестри не успя, но сега Христо Иванов протестира срещу тези, които го окъпаха, ама те го изкъпаха, той отиде да ги подкрепя, и вика държа борисов отговорен. За кое?, попита премиерът. "Какво прави Христо Иванов да подкрепи или протестира пред този, на които отговоря НСО и казва, че Борисов ще отговаря", възмути се Борисов.
Борисов коментира отношенията на ГЕРБ с ДПС, като посочи, че те са видими, защото именно движението силно е подкрепило управляващите при вземането на евроатлантически решения, като покупката на новите самолети, както и влизането в еврозоната. "Нито съм ходил на зимните, ни на летните сараи. но много от протестиращите лидери са били там - едните на летните, другите на зимните, отсече премиерът.
"Всичко това е добре разигран сценарий за да покаже колко гадни са хората от ДПС, как техните гавази, а те не са техни, те са на президента, да съумеят да го припишат на мен. Лично Радев го е назначил. Затова, като има виновен, аз искам оставката веднага. При мен, ако се случи нещо в 12, в 1 часа най-късно започват въпросите - кога, ще му вземете ли оставката. Служители, хвърлили флага на земята, могат ли да бъдат охрана. Кой подбира тези хора, кой ги обучава?, заключи Бойко Борисов.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.