Снимка БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че ще предложи правителство на малцинството, след като приключиха консултациите при президента Румен Радев, съобщи Дарик радио.

От думите му стана ясно, че премиерът ще бъде от ГЕРБ. "Аз ще бъда с кандидата за премиер, който ще вземе папката", каза Борисов.

"Нека всички малко да се успокоят, да видят реалните си резултати и какво може да се направи", заяви той.

Попитан дали отново ще има консултации и преговори с политическите партии Борисов отговори: "Няма какво да се консултираме. Те вече начертаха техните червени линии, които ние няма как да преодолеем по никакъв начин. С една дума това е последният шанс, ако колегите от ПП-ДБ ни върнат жеста".

По думите му всички са в предизборна кампания и никой не го интересува сигурността на България. "България е донор на ЕС. Ние даваме повече пари, отколкото вземаме. Не усвояваме пари по Плана за възстановяване. Милиардите стоят в Брюксел и са изгубени", каза той.

Припомняме, че пред държавния глава той заяви, че на практика излиза, че няма как да състави правителство.

Борисов подчерта, че ниската избирателна активност е нещо, което притеснява всички. "Това усещане за състезание между партиите достига своят връх", каза Борисов.

По думите му "избирателите на ГЕРБ не искат ГЕРБ да побеждава и да получат Николай Денков, да побеждава – да получат експерти, ГЕРБ да носи отговорност, пасивите, а друг да ни представлява".

"Не може предпоследният, последният да ни казват кои ще са експертите. С 68 депутати аз не виждам нещо как може да се случи освен с първия мандат, няма как да има правителство с втория или третия мандат. Вчера ИТН чухме какво каза и това предопределя отиването ни на избори", категоричен бе той.

"Като първа политическа сила сте натоварени с основната отговорност по формиране на мнозинство и съставяне на правителство. Продължават да се търсят отговорите на редица въпроси", заяви президентът.

Той отбеляза, че един от основните въпроси след изборите, е защо българите масово не излязоха да гласуват.

В разговорите участваха Томислав Дончев и Делян Добрев.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.