Бившият премиер Бойко Борисов беше разпитан в главна дирекция „Национална полиция“, съобщава БНР.

Преди и след разпита привърженици на Борисов скандираха „Бойко! Бойко!“ пред дирекцията и настояха за оставка на вътрешния министър Бойко Рашков.

Малко преди края на разпита привържениците изразиха недоволството си от факта, че Борисов не излиза от полицията, за да коментира защо е бил повикан. Чуха се и критични коментари по отношение на полицията и нейната работа, критики освен към Рашков имаше и към президента Румен Радев, назначил служебното правителство.

След разпита Борисов обясни за „снемането на обяснения“, че бил питан за три сигнала от 2009 и 2012 г.

Направи връзка между снощното драматично заседание на ЦИК, където първоначално е имало нежелание той да бъде заличен като депутат, а след това все пак е бил заличен. Според него той обрат се дължи на факта, че ЦИК все пак се е сетила, че, ако не бъде заличен като депутат, той има имунитет и днес не може да бъде разпитан и затова в крайна сметка е било променено решението.

Борисов дойде на разпита с адвокат, въпреки че това не се налага. Адвокатът му е Менко Менков, познат от други дела, свързани с представители на ГЕРБ и бившето управление, които са имали проблеми с правосъдието.

Лидерът на ГЕРБ съобщи във вторник за предстоящия разпит като показа на партийна пресконференция призовката си.

В нея пишело, че е извикан за снемане на сведения. Тогава Борисов предположи, че е призован или заради изборите, или заради огласен преди време от служебния вътрешен министър Бойко Рашков сигнал от бизнесмен, който твърди, че е бил заплашван от бившия премиер преди десетина години.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.