Товарен самолет е направил аварийно кацане на летище „Истанбул“ тази сутрин, след като колесникът му не се е отворил при захода за приземяване, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Самолетът „Боинг 763“ на "ФедЕкс" (FedEx) по маршрут Париж – Истанбул е поискал разрешение за кацане „по корем“, като е съобщил за повреда в колесника. Летището е предприело необходимите мерки за безопасност, а на пистата са били изпратени противопожарни и спасителни екипи.

Кацането е било успешно и екипажът е евакуирал самолета без да пострада никой. Самолетът вече е изтеглен. Извършва се разследване на причините за инцидента.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.