Българската традиция повелява на Коледа българинът да слага свинско на трапезата с вкусно кисело зеле, което сам е сложил поне месец по-рано. За празничното угощение на Нова година свинското е на още по-голяма почит.

При проверка в столицата какви са цените на месото по магазините преди 31 декември, когато месоядните ще се радват на крехко месце, цвърчащо в тавата. Българското свинско е с достъпни цени в един от големите магазини в столицата, който предлага и родно, и вносно месо.

Врат с кост върви по 7.99 лева килограма, а свинското бонфиле от родна свинеферма е 11.99 лв. бонфилето с произход Испания се търгува на 11.66 лв. за килограм, а контрафилето е 12.99 лв.

Плешката с кост е на по-ниска цена – 5.48 лв. за килограм. Гърдите са 6.59 лв. за кило, съобщава „БГНЕС"

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.