Българската традиция повелява на Коледа българинът да слага свинско на трапезата с вкусно кисело зеле, което сам е сложил поне месец по-рано. За празничното угощение на Нова година свинското е на още по-голяма почит.
При проверка в столицата какви са цените на месото по магазините преди 31 декември, когато месоядните ще се радват на крехко месце, цвърчащо в тавата. Българското свинско е с достъпни цени в един от големите магазини в столицата, който предлага и родно, и вносно месо.
Врат с кост върви по 7.99 лева килограма, а свинското бонфиле от родна свинеферма е 11.99 лв. бонфилето с произход Испания се търгува на 11.66 лв. за килограм, а контрафилето е 12.99 лв.
Плешката с кост е на по-ниска цена – 5.48 лв. за килограм. Гърдите са 6.59 лв. за кило, съобщава „БГНЕС"