Голямата звезда на Ред Бул Макс Верстапен зашлеви звучен шамар на шампионите от Мерцедес. Докато всички гледаха към дуела между стартиралия от първа позиция Валтери Ботас и съотборника му в Мерцедес Люис Хамилтън, двамата бяха изненадани от блестящия Верстапен. Холандецът за пореден път надскочи възможностите на болида си и грабна победата в днешната Гран При на Великобритания.

С финална атака Хамилтън успя да изпревари Ботас и отново победи съотборника си, който днес остана трети. На четвърто място се класира пилотът на Ферари Шарл Леклер, който също изненада приятно с класирането си днес.

Вторият старт за Гран При на Великобритания даде шанс на Валтери Ботас да прекъсне победния ход на съотборника си в Мерцедес Люис Хамилтън. Валтери спечели вчерашната квалификация на пистата „Силвърстоун“ и стартира от първа позиция. Зад него бе Хамилтън, а трети стартира Нико Хюлкенберг за тима на Рейсинг Пойнт. Германецът е извън Формула 1 от миналата година, но бе извикан да замести далия две положителни проби за коронавирус Серхио Перес.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.