С познати цели, но при променени условия "Лудогорец" започва пътя си в Европа. Българският първенец гостува тази вечер на черногорския "Будучност" в 21.00 часа в среща от първия предварителен кръг в Шампионската лига.

Задачата пред отбора, воден от Павел Върба, остава традиционната - влизане в групите на най-силния турнир, или поне в тези в Лига Европа.

Предизвикателството този сезон се увеличава заради промените в евротурнирите, предизвикани от коронавируса. Победителят в квалификациите се определя само в един мач и е въпрос на късмет кой отбор ще е домакин. В случая "Лудогорец" тръгва с гостуване, а при успех във втория кръг ще приеме датския "Мидтиланд".

Шампионите правят значителни промени в състава си, за което изпълнителният директор Ангел Петричев призова за търпение. Треньорът Върба също заяви, че е необходимо време.

Лудогорец" пое глътка въздух с победата с 3:0 срещу "Славия", дошла след три поредни загуби. "Тръгваме с нагласата да постигнем резултат, който да ни позволи следващата седмица отново да имаме мач за Шампионска лига. Мисля, че ще го постигнем. Вярвам в играчите си. Ще подходим с уважение към съперника ни, но целите ни са ясни и ще ги преследваме докрай. Когато всичко се решава в един мач, не трябва да се подценява никой отбор", каза Върба.
 

В състава бяха привлечени футболисти с опит в силни първенства - Алекс Сантана, Бернард Текпетей, Ихинио Марин и Елвис Ману, пише "Дневник".

Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев посочи, че е прекалено рано да се каже дали отборът "напипва" своя ритъм. "Все още не сме достигнали нивото, което феновете искат да виждат. В отбора се случват доста процеси. Отсъстват важни футболисти, за сметка на това има много нови момчета, които очакваме, че ще бъдат новата генерация евробойци и които ще водят "Лудогорец" там, където му е мястото. При всички случаи в момента сме в изключително труден период, но той беше неизбежен".

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.