Администрацията на президента Джо Байдън прави оценка на политиката на Съединените щати по отношение на газопровода "Северен поток 2" и е започнала разговори с Берлин за бъдещето на проекта, съобщи във вторник "Уолстрийт джърнъл".

Администрацията на Белия дом започна разговори с Берлин относно бъдещето на газопровода, включително "заплахи от санкции срещу компании, участващи в изграждането на "Северен поток 2“, посочи пред финансовото издание германски служител.

Белият дом, който все още не е приложил санкциите, разрешени от предишната администрация на Доналд Тръмп, е изправен пред краен срок във вторник да докладва списък на компаниите, които смята, че нарушават американското законодателство, като целта е спирането на газопровода "Северен поток 2", посочва "Уолстрийт джърнъл".

Тези компании биха били потенциални цели за санкции от страна на САЩ.

Говорител на Държавния департамент заяви пред "Уолстрийт джърнъл", че Вашингтон е наясно, че строителството на тръбопровода е възобновено и че "ще следи дейността по завършване или сертифициране на тръбопровода и ако такава дейност се осъществи, ще вземе решение относно приложимостта на санкциите".

Според "Уолстрийт джърнъл" администрацията на Байдън също така може да се откаже от прилагането на санкции съгласно клауза за националния интерес, като успокои Германия, която е ключов съюзник на САЩ в геополитическата борба с Русия, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.