Полицаят Венцислав Караджов, който се барикадира в дома си в Пловдив в четвъртък вечерта, се е предал доброволно. Мъжът беше осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си, съобщи NOVA.

При задържането на мъжа не са използвани помощни средства, посочи на брифинг директорът на ОДМВР-Пловдив Георги Чергов. Оръжие или взривни устройства не са открити нито у самия Караджов, нито в дома му.

През цялото време Караджов твърдеше, че е невинен и не възнамерява да влезе в затвора за престъпление, което не е извършил. С него разговаряха и психолози.

През 2016 г. телата на родителите на осъдения бяха намерени безжизнени след спор за имот. Те водили дело срещу сина си, което спечелили.

Караджов е откаран в Пловдивския затвор, където ще излежи доживотната си присъда.

Снощи барикадиралият се в Пловдив Венцеслав Караджов е предупредил сина си да не се прибира вкъщи, допълва БТА . Това каза пред журналисти адвокатът на Караджов Зоя Тошкова. Тя разказа, че около 4:30 часа тази сутрин, когато се чула с Караджов, той ѝ е казал, че е направил опит да се обеси, но кабелът се е скъсал. Това той приел като "знак на съдбата", че не трябва да приключва със себе си, а трябва да се предаде доброволно, обясни Тошкова.

Според нея ако подходът към него е бил агресивен, е било възможно той да извърши някакви опасни действия. Тошкова е била в непрекъсната връзка с полицията. Тя обясни, че според нея главната роля на парламентьор в тази ситуация е изиграл началникът на отдел „Криминална полиция“ в Пловдив комисар Георги Ташев.

Адвокат Тошкова разказа още, че вчера около 17:30 часа се обажда на Караджов и му изпраща окончателното решение на Върховния касационен съд (ВКС), с което той е осъден на доживотен затвор за убийството на родителите си.

Тогава Караджов започна да се сбогува и казва, че неговият живот е свършил и няма да лежи невинен в затвора. Тошкова цитира и клиента си, който казва: „След като всички сили хвърлиха да изкарат мен невинния виновен, сега аз ще действам, както си искам“. Караджов заявява, че е въоръжен и има туба с бензин и подчертава, че ще се отбранява до последно.

Очевидно е блъфирал, защото полицията не е намерила никакви опасни вещества, каза Тошкова.

На въпрос как Караджов реагира на решението за окончателна присъда, Тошкова отговори, че той не я приема, както и тя. „Не може да се тупаме в гърдите, че сме в демокрация и да осъдят някого без доказателства“, каза юристът.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.