Българската шарена сол застава начело на класация за микс от подправки от цял свят на кулинарния пътеводител Taste Atlas.

Подправката е описана като най-полуплярната и предпочитана в България, която се използва от столетия – тя е с мек и ароматен вкус и подходяща за много ястия.

Ключовите съставки в нея са червен пипер, сол, мащерка, болиек, кимион, сминдух и салвия, отбелязват от изданието, цитирани от Радио Варна.

ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.