Българският национален отбор по футбол гостува тази вечер на Република Ирландия в последния си двубой от тазгодишното издание на Лигата на Нациите.

Единствено и само победа в Дъблин ще остави "лъвовете" в Лига "В" и през следващото издание на турна. При всякакъв друг изход на срещата, "триколоьирте" ни ще завършат на последното 4-о място в групата и ще изпаднат в Лига "C".

Ситуацията в групата можеше и да е различна, ако националите ни не бяха допуснали късен изравнителен гол в домакинството на ирландците през септември. Тогава мачът на стадион "Васил Левски" завърши при равенство 1:1 и това е единствената точка до момента в актива на България.

В сравнение с нас "детелините" имат 2 и също са без победа. Преди няколко дни те отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Уелс, а родните национали паднаха с 1:2 от Финландия в София.

Съперникът на България тази вечер има големи проблеми със състава, подобно на българския отбор.

Селекционерът Стивън Кени няма да може да разчита на Мат Дохърти и Джеймс Макклийн, които дадоха положителни тестове за коронавирус.

Двамата се присъединиха към Калъм Робинсън и Алън Брауни, които също са под карантина. Шеймъс Коулман, Енда Стивънс и Джон Игън са контузени, а Джеф Хендрик и Джейсън Молумби са наказани. Джеймс Маккарти отпадна от състава поради семейни причини.

Кадровите проблеми в българския лагер също са свързани с COVID-19. Николай Михайлов, Георги Терзиев, Мартин Райнов, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Антон Недялков, Васил Божиков, Димитър Велковски и Християн Василев отпаднаха от състава за мача в Дъблин. Травми лишиха от участие в двубоя Кирил Десподов, Петър Занев, Исмаил Иса и Пламен Илиев.

В исторически план България доста трудно срещу Ирландия.

За последно сме ги побеждавали през пролетта на 1987 година - 2:1 в квалификация за ЕП. В следващите 6 мача записахме две загуби и четири равенства с един и същ резултат - 1:1.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.