Камен Златков, Калин Златов и Константин Стоилов преодоляха квалификациите и в слалом и утре ще получат възможността да застанат на старта в последната дисциплина от прогрмата на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина Д`Апмецо, Италия.

Освен тях тримата, по право за състезанието се класира и най-добрият ни алпиец Алберт Попов, на когото всички ние ще стискаме палци за силно представяне утре в неговата коронна дисциплина.

Днешната квалификация се разви по чудесен начин и за тримата българи, които влязоха в топ 15 при положение, че за надпреварата утре се класират най-добрите 25 от пресявките.

Най-напред завърши Камен Златков, който зае второ място, а неговият брат Калин остана 5-ти. Двамата братя направиха страхотен втори манш, давайки двете най-добри времена, което им позволи да се изкачат в подреждането на финала.

Константин Стоилов също направи по-силно второ каране, изкачвайки се с три позиции до 15-то място на финала, съобщава БНТ.

Така в утрешния ден отново ще имаме четирима български представители в дисциплината слалом, а стартът на първия манш е в 11 часа българско време.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.