Световният шампион Франция победи на чужд терен Германия с 1:0 в сблъсък на два от фаворитите на европейското първенство в група "F" на стадиона в Мюнхен.

Решителният момент в мача дойде в 20-ата минута, когато германският защитник Матс Хумелс имаше нещастието да си вкара автогол.

Пол Погба намери по отличен начин Люка Ернандес на левия фланг, той навлезе мощно в пеналта и пробва пас към Мбапе, но преди топката да стигне до него, централният бранител на Бундестима си заби топката неспасяемо в собствената си врата.

През второто полувреме топката отново попадна във вратата на германците след удар на Мбапе, но с помощта на системата ВАР попадението бе отменено заради засада.

Нов френски гол в 85-ата минута бе отменен от ВАР заради засада. Тогава топката бе изпратена в мрежата от Бензема, но системата правилно не зачете попадението.

После и в 8-минутното добавено време домакините не успяха да стигнат до изравняване, Франция победи с 1:0 и взе три точки в тежката група, в която друг от фаворитите на турнира Португалия се справи с 3:0 срещу Унгария.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.