Снимка: 24 часа

Катастрофа с автобус на градския транспорт е станала днес в столичния квартал "Младост 2", до блок 205, съобщава БНР. Към момента има данни за осем души, пострадали при инцидента. Те са пътували в автобуса. Според първоначална информация на шофьора му е прилошало, не е успял да контролира автобуса и се ударил в дърво.

На мястото на инцидента са изпратени общо 6 линейки на Спешна помощ, медицинските екипи преглеждат пострадалите. Катастрофата е станала минути след 17:00. На мястото са изпратени са и две пожарни, както и екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи.

От Спешна помощ уточниха за БНР, че трима от ранените са откарани в болница "Света Анна", сред тях е и водачът на автобуса. Други двама от пострадалите са в болница "Пирогов", а още трима – в ИСУЛ "Царица Йоанна".

Към момента няма яснота дали сред пострадалите има и деца. Според разпространена по-рано информация има леко пострадало дете.

В района на инцидента движението е затруднено.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.