Австрийското външно министерство отправи остра критика към руските власти във връзка с отмяната днес на граждански полет от Виена за Москва, предаде Франс прес.

Самолетът на австрийските авиолинии въобще не излетя, защото Русия отказа да одобри промяна в маршрута, за да бъде избегнато беларуското въздушно пространство.

За Виена това е напълно неразбираемо, обяви външното министерство на Австрия и призова Москва да не затруднява изкуствено въздушния трафик между Русия и Европа.

"Ер Франс" съобщи, че отменя втори свой полет до Москва - отново защото руските власти са отказали да одобрят летателен план, предвиждащ заобикаляне на въздушното пространство на Беларус. Първият отменен полет на френската авиокомпания беше вчера. Вторият трябваше да бъде утре, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.