Водачката в световната ранглиста по тенис Ашли Барти (Австралия) спечели за пръв път "Уимбълдън". Барти спечели финала срещу осмата поставена Каролина Плишкова (Чехия) с 6:3, 6:7(4), 6:3 след почти два часа игра, съобщава "sportal.bg".

"Обичам да се тествам, а мачовете срещу Каролина винаги са истинско предизвикателство. Мисля, че направихме много добър двубой и показахме най-доброто от женския тенис. Щастлива съм, защото сбъднах една мечта. Борих се през цялото време за всяка точка. Не спах много предишната нощ, бях развълнувана, но в момента, в който излязох на корта, се почувствах като вкъщи", коментира Барти след двубоя.

"Изпитах удоволствие от всяка една минута на корта. Ашли изигра невероятен турнир. Аз се борих здраво, взех втория сет, но тя заслужава всички поздравления. Не спечелих купата, както се надявах, но това бяха две незабравими седмици за мен", коментира Плишкова.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.