Ливърпул за последно спечели "Къмюнити шилд" през 2006-а. Този турнир е традиционен, но се приема като една важна контрола, която няма голямо отношение към сезона, който въвежда.

Ако има изобщо някаква цел на сблъсъка, то тя е да предупреди феновете, почиващи в чужбина, и младежите, които обмислят завръщане в училище, че лятото е към своя край и е време футболът отново да заеме челното си място за вниманието на нацията.

Мачът между Арсенал и Ливърпул пристига по-малко от седмица след финала в Шампионската лига и 14 дни преди реалния старт на сезона. Това е много странно нещо, но в момента ние живеем в странни времена.

Може да се твърди, че всяка форма на футбол е по-добра от нищо и вероятно е така, макар футболът, игран в стерилна среда, да е неприятен и безхарактерен, футболът никога няма да бъде същият или скоро отново ще бъде абсолютно същият?

Сезон 2020/21 трябва да ни каже, а "Къмюнити шилд" ще ни подскаже...

А сега малко за мача. Както винаги, ще има изобилие от оптимизъм преди нов старт и особено за тези два клуба. Защото Арсенал изглежда надгражда някои обещаващи знаци под ръководството на Микел Артета, а Ливърпул на Юрген Клоп ще се опита по някакъв начин да се подобри след спечелената титла в рекордната кампания.

Ливърпул загуби сблъсъка през миналия сезон от Манчестър Сити, но след това ги изпревари с 18 точки във Висшата лига. "Артилеристите" без съмнение ще имат увереност от факта, че победиха мърсисайдци в края на сезона, макар хората на Клоп вече да не играеха за нищо.

И макар да знаят, че могат да се справят в еднократен мач с Ливърпул, те са наясно, че трябва още много работа, за да може тази огромна разлика от 43 точки да бъде компенсирана.

За мърсисайдци предизвикателството през този сезон е ясно - след като сложиха край на 30-годишното чакане, за да получат 19-ата си английска корона, сега трябва да подкрепят това с нов успех през този мандат и да се изравнят с рекордьора по титли Манчестър Юнайтед.

Клас 2019/20 ще се циментира като един от най-големите отбори в историята не само на червените, но и на английския футбол. Най-добрите тимове изграждат ера на успех и точно това ще се опита да направи клубът от "Анфилд", пише “Топ спорт”.

Ливърпул вече е в позиция, в която не се е озовавал в продължение на три десетилетия. Защото те ще бъдат отборът, който всеки ще се стреми да победи, а оставането на върха често се оказва по-трудно от достигането му.

"Къмюнити шилд" със сигурност няма да е най-престижният форум, спечелен от Клоп, но гладът за успехи вероятно се е засилил още повече в червената машина. Все пак това е купа, която двата клуба са вдигали по 15 пъти в миналото, а само Манчестър Юнайтед има повече - 21.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.