Студенти от ИУ се срещнаха със съдия Ширванян от Административен съд - Варна

Повече от час и половина продължи днес срещата – дискусия на съдия Марияна Ширванян от Административен съд – Варна със студенти IV курс „Съдебна администрация“ и „Публична администрация“ от Икономически университет – Варна.

Екип на Паралел 43


Директорите на училищата ще решават за дистанционното обучение

Училищата ще могат да преминават към обучение в електронна среда от разстояние след разрешение от министъра на образованието и науката, по предложение на ръководителите на образователните институции, предвижда нова заповед, съобщават от МОН.  

Екип на Паралел 43

Правителството отговори на президента за бюджета

Законопроектът за държавния бюджет за 2021 е съгласуван без забележки от Администрацията на президента, съобщиха от Министерството на финансите. Позицията дойде в отговор на критиките на държавния глава Румен Радев. Правителството не определя като разточителен бюджета, с тези думи вицепремиерът...

Екип на Паралел 43

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседание

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) проведе онлайн заседание, свикано от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова.

Екип на Паралел 43

Полициягта във Варна регистрира двама нарушители на Covid - карантината

За днешния ден, служители на ОД на МВР – Варна са извършили 304 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. Установени са две нарушения, има образувано...

Екип на Паралел 43

Промени в афиша на Куклен театър - Варна

От Куклен  театър Варна съобщиха, че се налага промяна в програмата за месец ноември. На 1 ноември ще се играе "Сиводрешко и Бързобежко", а не обявеното в програмата детско представление "Кривото пате".  

Екип на Паралел 43

Варненци отдавна са разбрали, че духът е важен, затова преди век с въодушевление са участвали в създаването на своя театър

- Екипът на ДТ „Стоян Бъчваров“ е щастлив, че именно Никола Вандов пише летописа за 100-годишния му юбилей. Няма друг български театровед, съхранил в толкова летописи историята на българския театър, колко издания станаха вече?  

Екип на Паралел 43


Чехия забранява влизането на чужденци до 3 ноември

Властите в Чехия отново затвориха границите и ограничиха свободното придвижване по територията на страната. Причината е рекордният ръст на новозаразените в рамките на едно денонощие – 15 000 човека, съобщава агенция "АТОР".  

Екип на Паралел 43

Над 50% срив на посещенията от чужденци у нас през септември

През септември 2020 г. посещенията на чужденци в България са 563.7 хил., или с 56.2% по-малко в сравнение със септември 2019 година, съобщават от Националния статистически институт - Териториално статистическо бюро - Североизток.    

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.