Министър Сачева: Пенсионерите ще получат добавка от 50 лв. и за април

Пенсионерите ще получат добавка от 50 лева към пенсиите и през април, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на заседанието на парламентарната комисия по труда и социалната политика.  

Екип на Паралел 43

Вицепрезидентът Илияна Йотова е с позитивен тест за коронавирус

Вицепрезидентът Илияна Йотова е направила днес тест за коронавирус, който е с положителен резултат. Тя е в добро общо състояние с леки симптоми, взети са тестове от най-близките ѝ сътрудници, които са с отрицателен резултат.

Екип на Паралел 43

Започва тестване на учители и педагогически специалисти с бърз антигенен тест във Варна

Започна тестване с бърз антигенен тест срещу COVID-19 на педагогическите специалисти и непедагогическия персонал във варненските училища. Създадена е организация, за да се предотврати струпване на хора, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към община Варна.  

Екип на Паралел 43

Стоян Пасев отправи покана за консултации за съставяне на РИК-Варна

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев кани партии и коалиции за консултации за избиране на състава РИК на Трети многомандатен изборен район – Варна за насрочените на 4 април 2021 г. парламентарни избори. Консултациите ще се проведат на 2 февруари т. г. от 11 часа.

Екип на Паралел 43

Конкурс на фондация "Стоян Камбарев" кани кинотворци за 5-минутен филм

За трета поредна година фондация „Стоян Камбарев“ провокира младите кинотворци с конкурса „355“, който ще донесе на победителя известност, престиж, но и 10 000 лв. под формата на парични средства и услуги за продуциране на следващия късометражен филм. Разшифровката на...

Екип на Паралел 43

40 души от цех в село Яребична бедстват на пътя

40 души от цех в село Яребична, община Аксаково са катастрофирали с микробус заради зимната обстановка, след като са тръгнали към Варна. Хората са добре, но прозорците на микробуса са счупени и затова са изпратени машини, които ще минат през обходен маршрут през пътя за Каменар.

Екип на Паралел 43


Германия понижи рязко прогнозата си за БВП заради удължения локдаун

В сряда германското правителство намали рязко прогнозата си за растежа на най-голямата европейска икономика до 3% през настоящата година спрямо очакваните през миналата есен 4,4%. Тази силна низходяща ревизия е в резултат на втория строг локдаун в страната, който беше удължен поне до средата на...

Екип на Паралел 43

Стотина малки населени места продължават да са без ток

Стотина малки населени места продължават да са без ток, съобщават от електроразпределителните дружества. Малка част от тях може да останат без захранване и тази нощ, тъй като се намират в по-труднодостъпни райони.

Екип на Паралел 43

Обявиха частично бедствено положение в община Суворово

Към момента проходим е само пътят с. Чернево – Девня – Варна. “Остават непроходими пътищата между селата Калиманци-Баново, Суворово- Дръндар и Николаевка-Дръндар, поради снегонавявания.  

Пламен Минасов

Кметът на Девня призовава: Не паркирайте на пътните платна, за да почистим улиците от снега

Във връзка с интензивното почистване на улиците в Девня и в населените места на общината, кметът Свилен Шитов се обърна с апел към всички водачи на МПС чрез социалните мрежи:   "Не спирайте автомобилите си на пътните платна. На много места паркирани неправомерно коли...

Екип на Паралел 43

Акад. Антон Дончев, Георги Чапкънов, Ицко Финци и Цветана Манева с пожизнени пенсии

Министерският съвет прие Решение за предложение до Народното събрание за предоставяне на държавни парични награди на осем творци за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.