В село Житница, община Провадия, БЧК - Варна осигурява топъл обяд за 40 деца в неравностойно положение

На първи декември, в село Житница, община Провадия, структурата на БЧК - Варна поставя началото на тазгодишната си програма за осигуряване на топъл обяд за деца в неравностойно положение. Тя е обезпечена с 11 550 лева, събрани чрез националната партньорска мрежа за благотворителност на...

Екип на Паралел 43

Нидерландия и Сенегал се класираха за осминафиналите на световното

Отборите на Нидерландия и Сенегал се класираха за осминафиналите от световното първенство по футбол в Катар. В последните мачове от първа група Нидерландия победи с 2:0 Катар, а Сенегал се наложи над Еквадор с 2:1. Тимът на Нидерландия завърши на първо място в група след 2:0 над домакина Катар....

Екип на Паралел 43

На 16 декември в Техническия университет - Варна връчват официално дипломите на випуск 2022

На 16.12.2022 год. от 13.00 ч. в зала 212 на Електротехническия факултет ще се състои тържествена церемония за връчване на дипломите на завършилите ОКС Бакалавър и ОКС Магистър, випуск 2022, съобщиха от ТУ - Варна.

Екип на Паралел 43

Искат лабораторен анализ на АПИ на първокласния път София - Варна между Микре и Сопот заради множество катастрофи

Областният управител на Ловеч Светослав Славчев настоява Агенцията "Пътна инфраструктура" да направи лабораторен анализ на пътната настилка в участъка от първокласния път София - Варна между селата Микре и Сопот и в района на село Голец, където миналата седмица станаха няколко тежки...

Екип на Паралел 43

МС не е изразявал позиция, че страната ни е „пред война", е категоричен служебният премиер Гълъб Донев

Министерският съвет не е изразявал позиция, че страната ни е „пред война", каза по време на парламентарния контрол служебният премиер Гълъб Донев.

Екип на Паралел 43

Димитър Димитров: Основната ми цел начело на Спартак е да останем сред най-добрите

Ръководството на ФК „Спартак” Варна представи Димитър Димитров – Херо, който ще встъпи в длъжността старши треньор на „соколите” официално от 1 януари 2023г. В щаба на специалиста ще останат досегашните треньори, като новото име е това на Георги Чиликов.  

Екип на Паралел 43


„Снежната царица" ще зарадва малчуганите през почивните дни в Държавен куклен театър - Варна

Какво включва програмата за предстоящите детски представления в събота и неделя в Държавен куклен театър - Варна. Те ще се играят на трите сцени в театъра - основна, открита и камерна, където ще се посрещат деца от всички възрасти с различни спектакли.

Екип на Паралел 43


Отиде си легендарен спортен журналист

Тъжна вест разтърси за българския футбол и родната журналистика. Отиде си големият Атанас Станкушев! Наско беше едно от най-силните пера на българската спортна журналистика, човек с огромно сърце, изпълнено с любов към спорта, живота и Локомотив (София), пише "Витоша нюз".

Екип на Паралел 43

Президентът Радев даде началото на 20-ото издание на „Българската Коледа"

Президентът Румен Радев даде началото на 20-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. В областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново държавният глава, под чийто патронаж се провежда кампанията, обяви, че тазгодишното издание ще е...

Екип на Паралел 43

Варна - с две номинации в годишните награди на Министерството на туризма

Варна е с две номинации в VII издание на Годишните награди в туризма - 2022. Експозицията на Варненския халколитен некропол в Археологическия музей е с номинация в категория „Туристическа атракция/обект“, а Община Варна е с номинация в категория „Туристическа община“.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.