С дузпи ЦСКА София спечели срещу Лиепая

Отборът на ЦСКА София се класира за третия предварителен кръг на Лигата на конференциите, след като отстрани Лиепая след нулево равенство в редовното време и продълженията и 3:1 при дузпите, съобщава БНР.

Екип на Паралел 43



Мъж от село Пчелник отива на съд за притежание на тютюн без бандерол

С обвинителен акт на Районна прокуратура – Варна 65-годишният И.П. от с. Пчелник е предаден на съд. Той е бил привлечен към наказателна отговорност за държане на акцизни стоки без бандерол, съобщават от пресслужбата на Апелативната прокуратура.  

Екип на Паралел 43



Съвременният Христос! 15-годишно момче в мозъчна смърт даде шанс за живот на петима души

Както преди повече от 2000 години Христос увисна на кръста, за да живеем ние, хората, така и днес 15-годишно момче от Пловдив, в мозъчна смърт, даде шанс за живот на петима души.

Екип на Паралел 43


Варна се нарежда на 145-то място в „Индекс на качеството на живот по градове в Света за 2021г".

Варна се нарежда на 145 място в "Индекс на качеството на живот по градове в Света за 2021г". Пред Лос Анджелис и само място зад Барселона, съобщава „Красива Варна". В класацията са включени 241 града по света.   

Екип на Паралел 43


От бюджета : Пенсиите скачат от 1 октомври, средният им размер нараства на 550 лв.

От 1 октомври пенсиите ще се увеличат средно с 64 лв., а средният им размер през тази година ще достигне 550 лв. Това предвиждат промени в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г., които бяха одобрени от правителството. С измененията се предлага пакет от мерки, чрез които...

Екип на Паралел 43

Спад с 1,5% на реалното потребление на домакинствата в ЕС през първото тримесечие

Реалната консумация на домакинствата в ЕС на човек е намаляла с 1,5 на сто през първото тримесечие на годината, след спад от 2.2 на сто през предишното тримесечие, сочат данни на Евростат. В същото време реалните доходи на домакинства на човек са се повишили с 1,1 на сто през първото тримесечие...

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.