След проведени оперативно – издирвателни действия, при специализирана полицейска операция, на 29.01.2021 г., около 16:00 ч. , в квартира във Варна са задържани три лица, съобщават от ОД на МВР - Варна. Установено е, че същите са извършители на взломна кражба от апартамент в гр. Девня, при която са откраднати множество домакински уреди и инструменти – хладилник, пералня, готварска печка и др.

Заподозрени за извършители на деянието са: 42-годишен мъж от Варна, осъждан и познат на МВР, който с постановление на прокурор е задържан за срок до 72 ч., 23-годишен мъж от Варна, осъждан и познат на МВР и непълнолетен, 17-годишен младеж.

При задържането на лицата, 42-годишния мъж е бил облечен в полицейска униформа, а при процесуално-следствените действия е намерено и иззето бутафорно оръжие. Има данни, че е подготвяно извършването на друго, по-тежко престъпление.

По случая се води досъдебно производство под надзора на прокурор от ТО- Девня при РП Варна, работата по случая продължава, уточняват от полицията.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.