Над 3000 души са арестувани на днешните протести в Русия в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, предаде Ройтерс. Според нея 844 от арестите са в столицата Москва. Сред тях отново е и съпругата на Навални, която беше задържана и по време на протеста предишната седмица.

Протести бяха организирани из цяла Русия, в 11 различни часови пояси, отбелязва Асошиейтед прес. В Москва бяха въведени безпрецедентни мерки за сигурност в градския център. Затворени бяха метростанции около Кремъл, автобусите бяха пренасочени, а на ресторантите и магазините бе наредено да останат затворени.

Стотици души преминаха в шествие в центъра на Москва, скандирайки "Путин, оставка!" и "Путин, крадец!", имайки предвид пищния дворец на брега на Черно море, за който се твърди във видеоматериал на екипа на Навални, че е построен за руския президент.

В Новосибирск беше един от най-масовите протести с участието на хиляди души.

Новата администрация в Съединениете щати излезе с остра позиция за случващото се в Русия. "САЩ осъждат бруталните тактики на Русия срещу демонстрантите от опозицията", заяви държавният секретар Антъни Блинкън. Той призова Алексей Навални да бъде пуснат на свобода.

"Съединените щати осъждат продължаващата втора седмица употреба на брутални тактики от Русия срещу мирни демонстранти и журналисти и призовават отново за пускането на свобода на задържаните, сред които е Алексей Навални", заяви в Туитър Антъни Блинкън, съобщава "standartnews.com".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.