Ансамбълът-девойки на България заема временното първо място в многобоя след първия поток на европейското първенство по художествена гимнастика, което се провежда във Варна в Двореца на културата и спорта.

Грациите са със сбор от 65.450 точки след двете съчетания, но ще трябва да изчакат и втората група, за да разберат на кое място ще завършат. Още 10 ансамбъла трябва да изиграят своите композиции.

За изпълнението си с пет топки момичетата на треньора Вяра Ваташка получиха оценка от 38.250. Грациите ни допуснаха една неточност при първото си излизане на килима в морската столица.

Ансамбълът ни в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова показаха новите си трика и заслужено получиха овациите на публиката в залата. Това е първо състезание в този спорт от близо година, на което е позволено наличието на публика (до 50% от капацитета на седящите места).

За изпълнението с пет лети гимнастичките ни получиха оценка от 27.200 точки, макар също да имаше неточности.

До края на днешния ден ще бъдат раздадени и първите комплекти медали. При ансамблите-девойки ще бъдат определени победителките в многобоя и на отделните уреди.

„Допуснахме леки неточности, които смятам, че можем да изчистим, но съм доволна“, заяви Вяра Ваташка след изпълненията на състезателките, цитирана от БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.