Отборите на Англия, Хърватия и Чехия се класираха за осминафиналите на Евро 2020. В последните мачове в група D англичаните победиха у дома Чехия с 1:0, като Рахим Стърлинг в 12-ата минута вкара единствения гол на "Уембли". Англичаните са първи в групата със 7 точки.

В Глазгоу Хърватия победи домакина Шотландия с 3:1 и с 4 точки и по-добра голова разлика от чехите зае втората позиция в групата. Никола Влашич (17), Лука Модрич (62) и Иван Перишич (77) вкараха за хърватите, Калъм Макгрегър (42) се разписа за шотландците, съобщава БНР.

Чехите са трети с 4 точки, но също ще продължат напред в турнира, а шотландците с една точка са последни и отпадат.

Ясно е, че англичаните ще имат за съперник в Лондон втория в група F, в която са Франция, Германия, Португалия и Унгария. А хърватите ще играят в Копенхаген срещу втория от група Е, където са шведите, словаците, испанците и поляците.

Чехите ще играят с някой измежду Нидерландия, Испания, Словакия, Швеция или Полша.

Развръзките в последните две групи предстоят.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.