Александер Зверев ще спори за олимпийската титла в тениса с Карен Хачанов. На полуфинала в Токио германецът направи обрат срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович и го победи с 1:6, 6:3, 6:1 след малко повече от 2 часа игра, съобщава БНР.

Така 34-годишният сърбин се прости с мечтата си за олимпийска титла и постигане на Златен шлем – четирите мейджъра плюс златен медал от Игрите. Зверев спря и серията му от 22 поредни победи.

В първия сет Новак беше под пара и даде само един гейм на съперника си – този за 4:1.

В следващата част обаче германецът намери сервиса си и заигра добре на ретур. Джокович проби за 3:2 и може би се виждаше вече на финал. От този момент започна обратът и Саша спечели осем поредни гейма до 4:1 в третия сет.

До края Зверев доминираше напълно и затвори мача на сервис на сърбина, като реализира втората си възможност.

Зверев приключи двубоя с 30 печеливши удари (7 аса) при само 14 непредизвикани грешки. При Джокович съотношението беше 12-16.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.