Александър Зверев надигра Рафаел Надал с 6-4, 6-4 и се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на турнира от Мастърс 1000 в Мадрид.

Германецът триумфира за около един час и 45 минути, като показа страхотна игра, за спре „Краля на клея“ в домашната му надпревара. Матадорът, петкратен шампион в испанската столица, дръпна с пробив за 4-2, но Зверев съумя след чудесни минаващи удари да върне моментално брейка.

Германският тенисист продължи по възходяща и отново проби за 5-4, след което сервира успешно за сета. Във втората част той реализира един пробив в петия гейм, а след това подчини съперника за място в полуфиналите.

Там съперник на шампиона от 2018 ще бъде австриецът Доминик Тийм, който по-рано обърна американеца Джон Иснър.

Зверев и Тийм имат общо десет мача до момента в съперничеството помежду си, като австриецът води убедително с 8-2 успеха. Тийм е в серия от четири поредни победи, включително тази във финала на Ю Ес Оупън миналата година.

Един от двата успеха на германеца обаче срещу австрийския му опонент е именно на турнира в Мадрид през 2018, когато той вдига титлата след 6-4, 6-4.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.