Ден след като взе първи точки за сезона в Световната купа, Алберт Попов продължи по възходящ начин. Във втория пореден слалом във Флахау българският скиор отново взе точки, завършвайки на 15-о място. Попов подобри с едно място класирането си от събота. Българинът беше 24-и след първия манш, а с второто си спускане направи скок от девет позиции.

Това класиране е петото най-добро за българина в Световната купа, който има шесто, девето, 12-о и 13-о място в предходните си 45 старта. Попов взима 16 точки за Световната купа, с които вече събира актив от 31. Той му отрежда 28-а позиция в дисциплината слалом и 80-о място за Големия кристален глобус.

Победата във Флахау взе Себастиан Фос Солеваг от Норвегия, негова първа в кариерата. Дотук норвежецът имаше три подиума в слалома (две трети и едно второ място).

Втори завърши Марко Шварц на 76 стотни, а трети Алекси Пинтюро на 95. Французинът добави 60 точки в класирането за Големия кристален глобус, където е лидер със 778 точки. Пинтюро вече има малка конкуренция, след като в събота стана ясно, че носителят на Световната купа за 2020 г. Александър Аамод Килде е претърпял тежка контузия на тренировка и няма да кара до края на сезона. В дисциплината слалом лидер е Марко Шварц с 389 точки пред друг австриец Мануел Фелер, който има 324.

Италиански триумф при дамите

При дамите се проведе втори пореден гигантски слалом в Кранска гора, Словения. Във втори пореден ден победата взе Марта Басино, която затвърди доминацията си в дисциплината. Италианката спечели четвърти от всички проведени пет гигантски слалома от началото на сезона.

Басино завърши с време 2:18.06 минути от двата манша, като във второто спускане беше най-бърза. Тя изпревари с 66 стотни швейцарката Мишел Гизин и със 73 представителката на домакините Мета Хроват.

Снимка: Reuters

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.