Ваканционно селище “Албена” организира ексклузивна среща с представители на туроператори, туристически агенции и медии в немския град Лайпциг, провинция “Саксония”. В рамките й бяха представени новостите за предстоящия летен туристически сезон, сред които и концепцията “Green All Inclusive”, с която комплексът иска да задълбочи отношението и приноса си към устойчивото развитие на българския туристически продукт. Акцент беше поставен върху традиционния летен морски туризъм и голямата плажна ивица, носител на отличието “Син флаг”, но и върху сегменти, с които комплексът е известен на международните пазари - разнообразната спортна инфраструктура, наличието на лековита минерална вода и процедури с природни продукти, възможностите за конгресен туризъм, културно-историческото наследство на региона, кулинарните и винени турове.

Според получената обратна връзка от присъстващите търговци, сред най-любимите за немската публика остават трите 5-звездни хотела - Maritim Hotel Paradise Blue, спечелил отличието Red Star Quality Award за 2022 година, Maritim Hotel Amelia, обявен през 2022 година за „Най-добър 5-звезден концептен Ultra All Inclusive хотел“, и Flamingo Grand Hotel & SPA, носител на значка “Top Hotel Partner 2022”. От хотелите, разположени на границата с природен резерват “Балтата”, отново водещи остават “Гергана” и “Боряна”, а от тези в централната част на курорта - Kaliakra Beach, Kaliakra Mare и Sandy Beach. След първата си година под немската марка Calimera, хотел Ralitsa Superior остава сред предпочитаните от семействата с деца, който заедно с хотел Ralitsa Aqua предоставя включен в цената достъп до аквапарк Aquamania.

Инициативата на ваканционно селище “Албена” е част от стратегическото партньорство с немската ПР и рекламна агенция Global Communication Experts, и е подкрепена от най-големите туроператори в Германия, сред които Flamingo Tours, DerTouristik, Alltours, Schauinsland Reisen, FTI, TUI, Club Magelan и W2M. В края на срещата томбола определи един от присъстващите, спечелил ваканция на брега на морето в Албена. До 26 ноември ваканционното селище ще се представи и на специализираното изложение Touristik & Caravaning, отново в гр. Лайпциг.
 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.