Осем души са загинали, а 19 души са ранени при стрелбата, открита в Пермския държавен национален изследователски университет, предаде ТАСС, цитирайки говорителка на Следствения комитет.

Човекът, който откри стрелба в Пермския университет в Русия, е задържан, предаде Интерфакс, като се позова на руското МВР.

Самоличността му е установена, той е студент, съобщи РИА Новости, цитирана от dnes.bg. Нападателят е бил ранен.

Мъж откри тази сутрин стрелба в Пермския държавен университет. В съобщенията на вуз-а се казваше, че нападателят е въоръжен с травматично оръжие.

По-рано университетът съобщи за четирима пострадали.

По данни на регионалното здравно министерство са пострадали над 10 души. От там съобщиха за Интерфакс, че пострадалите имат не само огнестрелни рани, но и други увреждания, тъй като някои са скочили от прозорците.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.