Европейският съюз постигна днес целта си - ваксинирането с поне една доза на 70% от хората над 18 години, съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

57% от европейците вече са напълно ваксинирани. Според фон дер Лайен тези цифри поставят Европа сред лидерите в света по имунизирани граждани.

“Делта-вариантът е много опасен. Затова призовавам всеки, който има възможност, да се ваксинира. Заради собственото си здраве и за да пази останалите”, каза още фон дер Лайен, цитирана от БНТ.

Председателката на Европейската комисия обеща ЕС да продължи да осигурява достатъчно ваксини.

Цифрите, които фон дер Лайен представи, са средностатистически за целия ЕС. Разликите между отделните държави са много големи. България продължава да е на последно място по имунизирани - малко над 16% са напълно ваксинираните българи и 18% са с поставена първа доза.
 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.