Снимка: БГНЕС

57-годишен мъж от плевенското село Ставерци е първият осъден за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори. Това съобщиха от МВР.

Мъжът е получил 8 месеца условно с три години изпитателен срок. Той е провеждал лични срещи, при които е записвал данни от личните карти и е уверявал, че ще плати по 40 лева, след като гласуват за конкретна политическа партия.

До осъдителната присъда се стигна след полицейски действия в рамките на специализирана операция, проведена вчера на територията на община Долна Митрополия, допълват от вътрешното министерство.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.